HET SPEL

TTIP Game Over binnenkort in Brussel!

Een verbond tussen burgerlijke ongehoorzaamheid en creativiteit om de TTIP-onderhandelingen te stoppen.
Op dit moment drijven de onderhandelaars een koehandel met onze rechten, verkopen ze onze democratie en veilen ze de planeet per opbod. Kort gezegd: ze spelen met onze toekomst.
Als zij willen spelen, dan willen wij ook spelen! Maar wij spelen wel volgens onze eigen regels! TTIP Game Over is een samenwerkingsspel de bestaat uit verschillende rondes.
Ronde 1, van 11 tot 15 juli 2016, vindt plaats tijdens een onderhandelingsweek van het TTIP. Verschillende ploegen, voornamelijk Belgische, komen elk op hun eigen manier in actie om het einde van de TTIP-onderhandelingen in te luiden.
Om dat te bereiken organiseren de deelnemende ploegen directe acties onder de strijdkreet « MAKE SOME NOISE ! » : een fanfare, een alarm, een koor, een alarmbel, kookpotten… In het kort gezegd: alles dat zoveel mogelijk geluid maakt om ze het zwijgen op te leggen en om van ons te laten horen. Laat het spel beginnen!
Slogan juli:
Laten we lawaai maken,
hun het zwijgen opleggen
van ons laten horen
en laten we het einde van de onderhandelingen inluiden!

Spelregels

Hoe deelnemen?

TTIP Game over is een samenwerkingsspel dat bestaat uit verschillende rondes.
Welkom in de eerste ronde « Make some Noise » ! 
Verschillende ploegen organiseren directe acties onder de strijdkreet « MAKE SOME NOISE ! » : een fanfare, een alarm, een koor, een alarmbel, kookpotten… In het kort gezegd: alles dat zoveel mogelijk geluid maakt om ze het zwijgen op te leggen en om van ons te laten horen. Laat het spel beginnen!

1. Vorm een ploeg

Ofwel mobiliseer je je affiniteitsgroep.
Ofwel vorm je een nieuwe groep met vrienden en/of vriendinnen.
Ofwel neem je deel aan een van onze speed dating avonden om u bij een ploeg aan te sluiten of er een te vormen.

2. Organiseer acties

Organiseer en plan jullie eigen actie tussen 11 juli en 15 juli! Doe inspiratie op met onze ideeënbus. Aanvaard een missie via TTIPGAMEOVER@riseup.net

3. Voer ACTIE !

JUST DO IT, voer uw actie uit binnen het kader van onze actie consensus en film ze vooral! Er is niets beter dan beelden schieten om lawaai te maken!
Opgepast met die beelden. Afhankelijk van jullie doelstelling, voer actie met je gezicht bedekt en bescherm je anonimiteit!
Cameraman of -vrouw nodig? Contacteer dan ttipgameover@riseup.net.

4. Communiceer

Post uw video en eventueel een (pers)mededeling waar je maar wilt op het web. Stuur ons de link zodat ze op onze website gepubliceerd worden!

5. Vier !

Kom naar de prijsuitreiking van 15 juli om onze overwinning te vieren. Wie zal de meest gedurfde actie hebben gevoerd? Wie maakte het meeste lawaai? Wie fluisterde in het oor van de onderhandelaars? Wie maakte de mooiste video?… En vooral: zijn er genoeg punten verzameld om het spel te winnen en door te stoten naar de 2e ronde?